< Попередня новина


Володимир Бондар: У Держлісагентстві працюють над програмою, яка протидіятиме відтоку кадрів за кордон

Лісова галузь сьогодні перебуває в  досить складній ситуації. На жаль, низка чинників створюють певні перешкоди у роботі лісгоспів. Однак, не зважаючи на це, лісівники все ж забезпечують безперебійну роботу підприємств, проводять усі лісогосподарські заходи, вчасно сплачують податки, як до місцевих бюджетів, так і до державного.
Про це повідомив заступник Голови  Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар під час зустрічі з учасниками семінару для працівників служб управління персоналом на Житомирщині.
«Маємо сьогодні і проблему у забезпеченні кадрами. Як і повсюдно в Україні, так і в нашій галузі, склалася ситуація, коли працівники, які,  маючи відповідну кваліфікацію та навички,  хочуть і могли б працювати в лісовому господарстві, виїжджають за кордон, тому що там їх чекають кращі умови, краща заробітна плата. Відтак, ми хочемо випрацювати програму, яка б давала нам можливість якимось чином контрактувати наших працівників. Бо нині маємо ситуацію, за якої молодь закінчує навчальні заклади, держава витрачає кошти на їх навчання і не отримує зворотньої відповіді. Такий стан речей не може нас влаштовувати», - сказав він.
Володимир Бондар також зазначив, що кадрові служби лісової галузі мають іти в ногу з часом, добре володіти знаннями щодо змін у законодавстві та постійно випрацьовувати нові методи і механізми забезпечення якісними кадрами усіх видів робіт у лісовій системі.
«Власне для цього і проводяться такі щорічні семінари, - сказав Володимир Бондар. -  Цього року, до прикладу, наші спеціалісти мали можливість прослухати лекції щодо запобігання і протидії корупції в державній службі, щодо нових підходів до організації роботи з персоналом тощо. Крім того, його учасники обмінюються досвідом, вивчають роботу своїх колег».
Варто додати, що в лісовій галузі України працює близько 50 тисяч осіб. Їхня середня заробітна плата складає понад 10 тисяч гривень, але вона суттєво коливається в залежності від регіону та від того, чи має підприємство власну переробку і наскільки вона потужна. 
«Ми звісно працюємо над тим, щоб в підприємствах  був ріст заробітної плати і покращувалися умови для наших працівників. Також напрацьовуємо інші заходи, аби молодь не виїжджала за кордон, залишалася працювати у лісовому господарстві України», – наголосив заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар. 
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ