< Попередня новина


Лісівники Луганщини докладають максимум зусиль для протидії лісовим пожежам, - Василь Кузьович

Перебуваючи сьогодні з робочою поїздкою на Луганщині, Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович оглянув наслідки лісових пожеж, які відбулися на початку липня на території Борівського лісництва Сєверодонецького лісомисливського господарства.
«Рішенням Уряду, за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, днями було виділено 24,3 млн гривень для ліквідації наслідків лісових пожеж. Держлісагентство оперативно надало план заходів, щоб пришвидшити фактичне виділення коштів на Луганщину», - повідомив Василь Кузьович.
Також він звернув увагу на те, що існує проблема розробки згарищ, деревина з яких має обмежений попит на ринку. Необхідні значні кошти для їх розчищення та лісовідновлення. Накладається і проблема близькості до лінії розмежування.
«Загалом, не дивлячись на значне недофінансування, лісівники Луганщини докладають максимум зусиль для протидії лісовим пожежам. Так, влаштовано більше 3,2 тис. км мінералізованих смуг, проведено догляд за ними на 14,2 тис. км, перекрито 366 одиниць позапланових доріг. Охорону лісів від пожеж забезпечують 8 державних лісгоспів, у складі яких функціонує 27 лісових пожежних станції. Чисельність відомчої пожежної охорони складає 385 осіб. Сьогодні цієї кількості замало для ефективної роботи із запобігання та ліквідації пожеж», - наголосив Голова Держлісагентства.