< Попередня новина


Боротьба з "чорним" обігом лісу триває

Впродовж двох днів одразу двох  нападів «чорних» лісорубів зазнали ліси державного підприємства «Лугинське лісове господароство».
11 лютого лісова охорона Дивлинського лісництва  виявила незаконне рубання десяти дерев дуба  звичайного, загальною  масою  37,15 м куб., розмір заподіяної шкоди становить 259 тисяч грн. В ході обстеження місця події встановлено, що частину  стовбурів дерев зловмисники  розпиляли на колоди довжиною 3 м та вивезли  вантажним автомобілем УРАЛ з навантажувачем , який виїхав в напрямку с.Яменець Ємильчинського району.
Наступного дня лісова охорона Літківського лісництва цього ж лісгоспу виявла незаконне рубання 5 дерев дуба.
Маса  зрубаної деревини становить 17,37 куб.м,  розмір шкоди складає майже 127 тисяч гривень.
Знову ж деревина автонавантажувачем завантажена на автомобіль марки «УРАЛ», котрий виїхав з лісу поблизу населеного пункту  Діброва Лугинського району і потім  повернув в напрямку Коростенського району. 
Крім того, на місці скоєння злочину виявлено чіткі відбитки протекторів шин позашляховика, що свідчить про те, що злочин вчинено групою осіб за попередньою змовою.
Разом з тим, зріз дерев в цьому випадку та в кількох попередніх випадках крадіжок лісу є ідентичними, що свідчить, про те, що злочини вчиненні однією   групою осіб.
На місце події викликано слідчу групу Лугинскього відділення Коростенського відділу поліції ГУНП в Житомирській області . Ведуться слідчі дії.
4 рейдових бригади патрулювали минулої доби ліси Новоград-Волинського лісгопу. Одна з них і виявила лісопорушника в Курчицькому лісництві, котрий добровільно сплатив і шкоду в розмірі майже 3 тисячі гривень і штраф 510 гривень.
Оперативно встановили лісопорушника і в Баранівському лісгоспі, котрий своїми незаконними діями заподіяв лісу шкоди на 13 тисяч гривень Лісова охорона склала адмінпротокол та винесла постанову про стягнення з порушника шкоди та штрафу. 
Наталія Горай 
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ