< Попередня новина


Збережімо ліс!

В лісах області триває сезон заготівлі ягід, а разом і з ним масовий наплив людей у лісові масиви. Як для природи, так і для лісівників, перебування у лісах великої кількості ягідників, грибників та відпочивальників – додатковий фактор тривоги. Разом із жаркою і сухою погодою це в рази збільшує ризики виникнення лісових пожеж.
На цей період ДП «Лугинське лісове господарство» оголошено стан підвищеної пожежної безпеки. У свята і будні, спеку і негоду здійснюється нагляд за лісовими масивами. Окрім об’їздів території та використання спостережних веж, задіяні сучасні засоби відеонагляду і контролю, які в рази підвищують ефективність протипожежної безпеки.
Створюються нові та поновлюються вже існуючі мінералізовані смуги. В місцях в’їзду в лісові масиви та в місцях відпочинку встановлено щити із застереженнями про недопустимість використання відкритого вогню та інформацією про дії при виникненні пожежі.
Створення ефективної системи протипожежної безпеки потребує значних фінансових видатків. З кожним роком затратні статті на проведення заходів протипожежної безпеки зростають. За 2018 рік на фінансування робіт по охороні лісів від пожеж підприємством витрачено 1 млн. 115 тис. гривень. Ця тенденція зберігатиметься і надалі.
Шановні жителі краю та гості!
Цінуйте працю лісівників, дотримуйтесь правил протипожежної безпеки, не перетворюйте лісові масиви в згарища та попелища. Тільки спільними зусиллями ми збережемо ліси для прийдешніх поколінь.
Прес-служба ДП “Лугинське лісове господарство”