< Попередня новина


Завдання з відтворення лісів у 2018 році виконано

Під час засідання колегії Держлісагентства, яке відбулося 24 січня, повідомили, що у минулому році облуправління лісового та мисливського господарства забезпечили виконання завдань з відтворення лісів на площі 43,7 тис. га або 109,5% до завдання*. Площа створених лісів в 1,1 рази перевищила площу суцільних зрубів 2017 року. Висівання і садіння лісу на землях лісогосподарського призначення виконано на площі 29 тис. гектарів, що становить 113% до річного завдання, в тому числі створено 1,9 тис га нових лісів.
Крім цього, до лісовідновлення зараховано 14,8 тис. га природного поновлення, що становить 103,5% до річного завдання.
Також на колегії зазначили, що, враховуючи чисельні звернення громадськості, в минулому році на галузевому рівні забезпечена відкритість інформації щодо:
- проведення рубок;
- видачі лісорубних квитків на заготівлю деревини;
- реєстру договорів довгострокового тимчасового користування лісовими ділянками;
 - розроблені форми оприлюднення інформації про видані лісові квитки та зміну цільового призначення земельних ділянок лісового фонду.
 Продовжується робота з формування та оприлюднення планів лісонасаджень.
Окрім того, під час колегії Держлісагентства доручено прискорити проведення польових досліджень та завершального етапу з визначення належності лісових ділянок до пралісів, квазіпралісів та природних лісів, а також підготовку висновків та прийняття постійними лісокористувачами відповідних рішень щодо їх погодження.
У 2019 році заплановано розпочати роботи у рамках проекту транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Угорщина-Словаччина-Румунія-Укараїна 2014-2020» щодо створення сучасного лісового розсадника з теплицею для вирощування садивного матеріалу лісоутворюючих деревних порід, адаптованих до змін клімату, для створення лісових насаджень, стійких до впливу негативних кліматичних та антропогенних факторів на базі ДП «Ужгородське ЛГ».
Прес-служба Держлісагентства