< Попередня новина


Вразливість лісів України при зміні клімату досліджуватиметься за сприяння проекту Clima East, який фінансується Європейським Союзом

 

За сприяння проекту Clima East (http://www.climaeast.eu), який фінансується Європейським Союзом, передбачено провести дослідження проблеми вразливості рівнинних лісів України при зміні клімату за участі професора А. Швиденка із залученням українських експертів з питань кліматології та лісового господарства. Дискусії щодо зазначеного дослідження були проведені під час ряду зустрічей і обговорень, в яких взяли участь українські та закордонні експерти і провідні спеціалісти у галузі зміни клімату, моделювання, лісового господарства, екології та охорони природи.

Ґрунтовна нарада з питань проведення дослідження вразливості рівнинних лісів відбулася у Держлісагентстві України. У ній, крім професора А. Швиденка, взяли участь: Володимир Романовський, начальник управління лісового господарства та відтворення лісів Держлісагентства України; Віктор Корнієнко, начальник відділу науки та зв’язків з громадськістю Держлісагентства України; Юрій Сидорук, начальник сектору міжнародних відносин Держлісагентства України; Любов Полякова, головний спеціаліст сектору міжнародних відносин Держлісагентства України; Ігор Букша, завідувач лабораторії моніторингу і сертифікації лісів УкрНДІЛГА; Владислав Жежерін, національний координатор проекту Clima East в Україні.

На початку наради В. Жежерін проінформував про діяльність проекту Clima East в Україні, його пріоритети, завдання та механізми реалізації. Професор А. Швиденко розповів про зарубіжний досвід оцінки вразливості лісів при зміні клімату та можливості його застосування в умовах України. І. Букша проінформував учасників наради про існуючі в України проблеми оцінки вразливості лісів при зміні клімату, а також про розвиток стратегій та сценаріїв лісоуправління. Учасники наради обговорили можливі шляхи посилення спроможності України щодо оцінювання вразливості лісів при зміні клімату та висловили своє бачення стосовно очікуваних результатів майбутнього дослідження.

 

Прес-служба Держлісагентства