< Попередня новина


Впродовж минулих вихідних 39 рейдових груп проводили цілодобове патрулювання мисливських угідь області


На Житомирщині тривають інтенсивні рейди з перевірки дотримання в мисливських господарствах області законодавства України щодо мисливського господарства та полювання, правил поводження зі зброєю та дотримання правил техніки безпеки під час проведення полювань.

Впродовж минулих вихідних 39 рейдових груп проводили цілодобове патрулювання мисливських угідь області.

Перевіркою охоплено 79 мисливських господарств. У 437 мисливців не лише перевірено документи, з ними ще проведено відповідні бесіди про необхідність неухильного дотримання правил безпечного полювання.

Варто зауважити, що в порівнянні з попередніми вихідними, кількість порушників значно зменшилася, проте 18 протоколів лісова охорона все ж склала.
З початку року на порушників полювання накладено понад 34 тисячі гривень штрафів, стягнено – 30149 грн.
Разом з тим, понад 1600 працівників державної лісової охорони щоденно здійснюють заходи з охорони лісових масивів від лісопорушень.

Впродовж минулого тижня рейдові бригади Білокоровицького та Олевського лісгоспів затримали на місці скоєння незаконних рубань у нічний час організовані групи лісопорушників, які зрізали 17 сироростучих дерев. В обох випадках лісопорушників затримано та доправлено до територіальних органів поліції.  

Загалом з початку року мобільними групами проведено 3015 рейдів, виявлено 76 випадків незаконних рубань.

Розмір шкоди, заподіяної лісу, складає  3,2  млн.грн. В порушників вилучено 3 знаряддя порушення (засоби транспортування деревини). З них стягнено 201 тис.грн. заподіяної шкоди та 24 тис.грн. адмінштрафів. До поліції направлено 33 справи. Відкрито 19 кримінальних проваджень.

Примітно, що в порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість випадків незаконних рубань зменшилася на 54 %, зменшення обсягів незаконно заготовленої деревини зафіксовано на рівні 74 %.