< Попередня новина


Віктор Сахнюк: Лісова охорона Житомирщини демонструє ефективну діяльність

На Житомирщині завершився сезон полювання. Впродовж цього періоду рейдові бригади державних лісогосподарських підприємств проводили інтенсивні  перевірки в угіддях та в рази збільшили кількість виїздів. В результаті значно  збільшилася і кількість складених протоколів про порушення.  
«Переконані, що така практика позитивно впливає на дисциплінованість мисливців, - зазначає начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. – Адже питання організації проведення полювань, дотримання техніки безпеки під час них – у нас на особливому контролі».
З початку року державною лісовою охороною Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства та підвідомчих підприємств проведено 104 рейди з охорони мисливських угідь.
В ході цих рейдів на порушників правил полювання складено 15 протоколів. Серед найбільш поширених порушень – полювання без відстрільної картки, а також в заборонений час та в заборонених місцях.
16 січня мисливствознавець та єгер Білокоровицького лісгоспу в угіддях Білокоровицького лісництва виявили порушника, котрий мав при собі незареєстровану зброю. Зброю вилучено та передано до райвідділу Коростенського РУП.
Сезон полювання завершився, проте, як відомо, для браконьєрів це не є перепоною. Тому рейдові групи державної лісової охорони і надалі проводитимуть посилене патрулювання лісових та мисливських угідь області.