< Попередня новина


Віктор Сахнюк : Кожне навчання підвищує рівень нашої боєздатності

Одразу 5 пожеж, одна з яких – верхова, довелося вчора ліквідовувати державній лісовій охороні Житомирщини, Волині та Рівненщини.
Щоправда, пожежі були навчальними, проте вогонь - справжнім.
Навчання проводилися за дорученням голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрія Болоховця.
Впродовж 4 годин 132 осіб та понад 50 одиниць спеціальної техніки ліквідовували вогонь в урочищі Грива, що в межах ДП «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
Зведений загін Житомирського  обласного управління лісового та мисливського господарства, в складі якого 50 осіб державної лісової охорони та 16 одиниць техніки, очолював перший заступник начальника управління  Роман Ільїн.
Тренування проходили під керівництвом начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка за участі головного спеціаліста відділу охорони і захисту лісів Державного агентства лісових ресурсів України Леоніда Науліка, очільника Житомирського  обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Сахнюка, першого заступника начальника Рівненського ОУЛМГ Михайла Прокопчука, заступника начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС у Волинській області Віктора Милостивого, начальників профільних відділів управлінь, директорів лісогосподарських підприємств, підрозділів державної лісової охорони та пожежних служб лісогосподарських підприємств трьох областей.
"В умовах, максимально наближених до реальних, ми ще раз перевірили як боєздатність спеціалізованої техніки, так і готовність особового складу діяти максимально оперативно, скоординовано та чітко, - коментує хід навчань Віктор Сахнюк. -  Кожне подібне тренування додає нам умінь та навичок. Сподіваюся, що усі превентивні протипожежні заходи, котрих вживають лісівники Житомирщини, допоможуть вберегти наші ліси неушкодженими".