< Попередня новина


Відбувся конкурс малюнків «Ліси поруч з нами»


Метою конкурсу було формування свідомої позиції молоді щодо питань відповідального лісогосподарювання, турботливого відношення до лісів України, а також популяризація сталого способу життя та користування лісовими продуктами.

Географія конкурсу вражаюча та охопила майже всю Україну, листи приходили з різних куточків нашої країни, з найвіддаленіших містечок і сіл, з 18 областей. Всього протягом конкурсу було отримано 849 робіт. Кожен малюнок відрізнявся креативністю, оригінальністю, ідеєю, кропіткою роботою та технікою виконання. У своїх малюнках учасники поділилися своїм баченням лісів, їх багатством і цінністю для людини та планети, важливістю лісів, продуктів й послуг, що ліси нам надають.

Переможці визначалися шляхом відкритого голосування в мережі фейсбук на офіційній сторінці FSC Ukraine.

1 –ше місце- Ливринц Софія Михайлівна, 10.02.2008 р.н.
смт. Буштино, Тячівський р-н, Закарпатська обл.
Приз: 2 крісла-гойдалки «Оледо» виробництво компанії «ЕНО-Меблі»

2-ге місце2-ге місце - Сливка Маркіян Петрович, 1.06.2009 р.н.
с. Уличне, Дрогобицький р-н, Львівська обл.
Приз: стілець виробництва компанії «ВГСМ»

3-тє місце3-тє місце - Бетян Михайло Георгійович, 28.11.2002 р.н.
Чернівецька обл., м. Сторожинець
Приз: розкладний стілець виробництва компанії «ЕНО-Меблі».

Важливо, що надані Асоціацією меблі походять з лісів, де здійснюється відповідальне лісогосподарювання та дотримуються принципи невиснажливого, постійного та раціонального використання лісових ресурсів.

«Ми не чекали на такий потужний відгук на наш конкурс малюнку. Це добрий знак, який свідчить про те, що учнівську молодь бентежать питання чистого довкілля, збереження дикої природи, ощадливого і розумного використання відновних лісових ресурсів. Маємо плекати небайдужу молодь сьогодні з тим, щоб завтра вони подбали про відповідальне лісогосподарювання»,- підкреслив директор Національного представництва FSC в Україні Павло Кравець.

Детальніше ознайомитися з усіма конкурсними роботами можна на сторінці фейсбук.