< Попередня новина


Василь Кузьович: "Співпраця між лісівниками та деревообробниками повинна стати ключем у розвитку галузей"

29 вересня стартувала міжнародна виставка LISDEREVMASH, яка по праву вважається головною виставковою подією лісової та деревообробної галузі.
У рамках виставки триває і Перший всеукраїнський лісопромисловий форум, організований за підтримки Меблідеревпром та Асоціації деревообробників та лісозаготівельників Львівщини. Участь у заході взяли
Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, голова ТЛУ України Юрій Марчук, вчені, лісівники, деревообробники, громадські діячі.
Василь Кузьович під час виступу наголосив на важливості взаємопартнерства між деревообробниками та лісівниками та відзначив, що саме співпраця повинна стати ключем у розвитку галузей. Адже без якісної сировини не буде й глибокої переробки, нових робочих місць і розвитку вітчизняної деревообробки та лісового господарства в цілому. Професійна діяльність лісівників та деревообробників дає можливість розвивати, як екосистеми, так і створювати значну кількість робочих місць.
«Представники влади, деревообробної промисловості та бізнесу мають бути об’єднанні єдиним прагненням – працювати задля забезпечення сталого розвитку лісового господарства та деревообробної галузі України.
Для розвитку потрібна підтримка суспільства і сьогодні ми відчули допомогу від переробників», - наголосив очільник галузі.
Говорив під час своєї доповіді Василь Кузьович і про фінансування галузі та проблеми, які роками накопичувалися, зокрема, подвійне оподаткування, яке необхідно переглянути. Крім того, учасники Форуму приділили значну увагу обговоренню принципів формування ринку деревини.
 
Прес-служба Держлісагентства