< Попередня новина


Варвари зрізали 18 дубів на Коростенщині.

Сьогодні уночі невідомі варвари незаконно і зухвало зрубали 18 дубів в Ушомирськомі лісі, вік дерев, ймовірно, сягає 80 років.
Незаконна рубка вартуватиме державі  майже 200 тисяч гривень. 
Дерева дуба були зрубані поруч із новозбудованою лісовою дорогою , в місці масового збирання грибів населенням і залишені на місці, що є прикладом небаченого зухвальства лісопорушників та вседозволеності . На місце злочину викликана оперативна група Коростенського міськвідділу національної поліції.
Головний лісничий ДП «Коростенське ЛГ» вважає, що  цей випадок демонструє «помсту» лісопорушників за активізацію охорони лісів останнім часом.
Тінь падає на одного із місцевих мешканців, котрий напередодні  відкрито погрожував лісівникам «неприємностями» за те, що перешкоджали його спробам незаконних рубок.
Житомирське обласне управління лісомисливського господарства вкотре звертається до правоохоронних структур області з проханням тісної співпраці для збереження лісу. Наші охоронці лісу – це професіонали, які вміють робити свою роботу, однак, рейдові бригади не мають зброї, а вночі, здійснюючи профілактичні об’їзди та затримуючи лісопорушників, дуже важко сподіватися на дипломатичне вирішення проблеми, коментують в управлінні. 
Усього за останні 8 місяців зафіксовано 171 випадок незаконних рубок, обсяг незаконно заготовленої деревини становить 1511 метрів кубічних. Розмір заподіяної шкоди лісу складає 8 мільйонів 224,2 тис. грн. 84 особи притягнуто до адміністративної відповідальності. Порушено 69 кримінальних впроваджень.