< Попередня новина


В Житомирському управлінні радилися головні лісничі

Головні лісничі державних лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства 31 серпня взяли участь у нараді під головуванням першого заступника начальника управління лісового та мисливського господарства Романа Ільїна.
Позаяк на обговорення було винесено питання проведення безперевного та базового лісовпорядкувань у лісгоспах, то до розмови запросили фахівців ДСЛП «Вінницялісозахист», ВО «Укрдержліспроект», Державного науково-виробничого підприємства «Геосистема».
Впродовж літа в підприємствах області тривали роботи з аерофотозйомок лісів, тепер представники лісгоспів отримали технічні звіти про виконані роботи та обробку результатів аерофотознімання.
Найгостріша дискусія тривала стосовно обговорення  проблемних питань, що виникають в процесі проведення санітарно-оздоровчих заходів на землях держлісфонду за діючими Санітарними правилами в лісах України.
«Спеціалісти ДСЛП «Вінницялісозахист» в підприємствах Житомирщини в цьому році обстежили 15 тисяч гектарів насаджень, - повідомив директор підприємства Володимир Чудак, -  у вибіркові санітарні рубки призначили 14 тисяч  200  гектарів, 378 га – у суцільні санітарні.»
Нині напрацьовуються зміни до діючих санітарних правил, однак на разі недосконалість законодавства призводить до того, що за період тиші, коли лісівники не можуть проводити рубки, в хворих деревах розвивається 1,5-2 генерації шкідника.
«Серйозність ситуації зрозуміла всім, - наголосив Роман Ільіїн, - адже зміни до законодавства, на жаль, не внесуться швидко. Тому маємо активізувати роботу з недопущення поширення шкідників та боротьби з ним з метою  мінімізації втрат у лісовому господарстві».