< Попередня новина


В Житомирському управлінні лісового та мисливського господарства нагородили переможців конкурсу «Будиночок для птаха-2021»

Як піклуватися про братів наших менших навчають у шкільних лісництвах, котрі функціонують при кожному держлісгоспі Житомирщини. Відтак кожного року вихованці цих лісництв разом зі своїми наставниками-лісівниками виготовляють та розвішують у лісах і парках тисячі шпаківень та годівничок для птахів. 
Цього року за ініціативи начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господартва Віктора Сахнюка управління разом з Товариством лісівників області організували та провели дитячий конкурс «Будиночок для птаха-2021».
Впродовж 2 місяців діти майтрували шпаківні та  представили свої роботи на конкурс. Будиночки, котрі перемогли у І етапі, доправили до конкурсної комісії в область.
Сказати, що члени комісії були вражені роботами дітей – всеодно, що не сказати нічого. Вілли, замки, розмальовані,  двоквартирні, з терасами, з плетеними тинами… - таких будинків намайтрували пернатим дітлахи. І всі – оригінальні та виконані з любов'ю.
Переможець конкурсу Олександр  Барановський  зі шкільного лісництва «Лісова варта» Коростенського держлісгоспу каже, що збудував птахам добротний будинок, щоб вони відчували там себе в повній безпеці. 
Шпаківнею Андрія Лисанця з Городницького шкільного лісництва милувалися усі, бо вона – повна копія рудого хвостатого кота. Хлопчина каже, що хотів утвердити думку, що навіть такі, на перший погляд, непримиренні вороги, все ж можуть співіснувати мирно. Його робота перемогла в номінації «За оригінальність».
ІІ місце виборов  Олексій Герасимчук із Житомирського лісництва, а ІІІ  - 
Бєляков Дмитро з  Андрушівського  шкільного лісництва Попільнянського лісового господарства.
Робота Богданчука Олександра пермогла в номінації «За винахідливість».
Усіх учасників конкурсу відзначено грамотами, а перможців ще й грошовими призами.
В держлісгоспах Житомирського ОУЛМГ діє 28 шкільних лісництв. В них виховується близько 600 дітей.
Сьогодні шкільні лісництва – це потужна сила у формуванні справжніх природолюбів, дбайливих господарів лісу. Але перш за все учнівське лісництво – це осередок, де школярі вчаться досліджувати оточуючий світ, де прищеплюється любов до природи, до рідного краю.
 
Пресслужба Житомирського ОУЛМГ