< Попередня новина


В Житомирських лісгоспах активно проводять догляди за культурами

В підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства завершено проведення догляду за лісовими культурами. Адже цьогорічні погодні умови є досить сприятливими для швидкого росту трав’яної рослинності, бур’янів  на лісових ділянках.
На площі понад 7,5 тисячі гектарів насаджень минулих років лісівники провели  обсапування, обкошування та розпушування грунту. Найбільше культур охопили доглядами в Коростишівському, Словечанському та Народицькому лісгоспах.  
- Ці заходи є необхідними, — роз’яснює перший заступник начальника управління Роман Ільїн. -  Адже так ми створюємо сприятливі умови для росту рослин: поліпшуємо фізичні властивості ґрунту, зменшуємо випаровування з його поверхні, збагачуємо ґрунт елементами живлення. Крім того, усуваємо негативний вплив трав'яної рослинності й порослі малоцінних порід на основну породу, завдяки чому  скорочуються терміни зімкнення й переведення культур в покриту лісом площу. А забур’яненність культур може стати причиною незадовільного їх стану та врешті загибелі. Перші три-п’ять років, — основні, — аби не втратити час і дати саджанцям можливість «вирватися» до сонця.
Догляд за лісовими культурами вимагає індивідуального підходу до кожної ділянки, поєднаного з фаховими знаннями та досвідом. В залежності від віку культур, ступеню забур’яненості, догляди на площах лісових культур проводяться методом обкошування міжрядь мотокущорізами, якими забезпечена кожна майстерська дільниця, а також механізованим способом.