< Попередня новина


В обласному управлінні провели семінар щодо електронного обліку деревини

На базі Житомирського обласного управління лісового і мисливського господарства пройшов семінар з питань організації та здійснення електронного обліку деревини у державних підприємствах.
В ході обговорення зі сторони лісгоспів була озвучена низка існуючих питань, які виникають при експлуатації системи ЕОД. В цілому, було визначено існуючі недоліки при здійсненні електронного обліку.
Розробник програми ЕОД ДП «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» врахував побажання та пропозиції основних користувачів системи, що, в основному, носять технічний характер. На кшталт, «підтягування» баз, функціоналу рубрик, додаткових опцій.
Як повідомлялося, система ЕОД впроваджується в лісових господарствах, які підпорядковуються Держлісагентству з 2011 року - це 73% від загальної кількості українських лісгоспів. 27% українських лісгоспів підпорядковані іншим постійним лісокористувачам.
Використання державної системи електронного обліку деревини (ЕОД) дає змогу кожному отримати інформацію про деревину, зокрема місце її походження та маршрут переміщення.