< Попередня новина


В новий рік - з новими стандартами

Понад  80 працівників держлісгоспів, котрі задіяні безпосередньо на роботах з приймання  та  відпуску  лісопродукції пройшли навчання на базі Овруцького лісгоспу. Адже вже з початку нового року цим спеціалістам доведеться працювати за новими стандартами, котрі тісно пов'язані з європейськими EN (8). Впровадження європейської методології стандартизації і принципів торгівлі лісоматеріалами досить ефективне і для внутрішнього українського ринку. Тому до кінця року перед фахівцями як лісівничої, так і деревообробної галузей стоїть завдання вивчити нові стандарти і почати впроваджувати їх у роботу
Відтак окрім вивчення нормативних документів, учасники заходу  на практиці відпрацювували застосовання нової системи стандартизації, методів обміру і обліку лісоматеріалів тощо.
Зазначимо, що перехід на національні стандарти, гармонізовані з європейськими, передбачено постановою Уряду «Про затвердження Програми діяльності Кабінету Міністрів України» від 09.12.2014 року №695 та у відповідності до наказу державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 14.12.2015 року №184.
Перехід до нової стандартизації зумовлений розвитком нових технологій переробки деревини та євроінтеграційними процесами в лісовій галузі України.