< Попередня новина


В лісах Житомирщини - високий рівень пожежної небезпеки

І це зумовлено кількома чинниками. Попри усі прохання, застереження та заборони, окремі мешканці області все ж не полишають спроб випалювати сухотрав'я на полях та присадибних ділянках. В результаті вогонь стає неконтрольований та швидко поширюється на значні площі. В північних районах нашої області на полях та в лісах фіксуються загоряння внаслідок ворожих артилерійських обстрілів. Небезпеку посилює посушлива та вітряна погода, котра спостерігається в регіоні впродовж останніх днів.
В звязку з цим, лісова охорона державних лісогосподарських підприємств Житомирщини перейшла на посилений режим охорони лісів. Усі пожежні ланки перебувають в повній бойовій готовності. Налагоджено чіткий взаємозвязок та координацію спільних дій, у разі виникнення позаштатної ситуації, між усіма спеціалістами та ппрацівниками, котрі можуть бути задіяні у ліквідації пожежі.
Впродовж вихідних лісові пожежні ланки неодноразово виїжджали на приборкання вогню на полях. 6 випадків загорянь у лісі лісова охорона ліквідувала на початкових стадіях, не давши жодного шансу вогню поширитися.
Нагадуємо, що відповідно до рішення Ради оборони Житомирщини 21.03.2022 року на час воєнного стану в Житомирській області громадянам заборонено відвідування та в'їзд до лісу (окрім військових, правоохоронців, лісівників та представників органів місцевої влади).
А факти випалювання сухої рислинності в екосистемах розцінюються нині як диверсія.