< Попередня новина


В городницьких лісах на межі з Рівненщиною знову активізувалися «чорні» лісоруби

Відразу 2 незаконних рубки впродовж 2 днів здійснили лісопорушники на території Городницького лісгоспу. У їх скоєнні лісова охорона небезпідставно підозрює сусідів-рівненчан. Загалом зрізано понад 90 дерев сосни. Шкода, заподіяна лісу цими двома незаконними рубками, складає майже півмільйона гривень.
21 квітня рейдова бригада Городницького лісгоспу в ході патрулювання лісових масивів в Червоновольському лісництві, який безпосередньо межує з Рівненською областю,  виявила невідомих осіб з бензопилою в руках та два трактори іноземного виробництва. Помітивши  лісову охорону, незнайомці покинули територію лісових масивів державного підприємства  «Городницьке ЛГ». Пізніше лісівники знайшли і «сліди» господарювання непроханих гостей – 7 знищених дерев сосни.
Днем раніше в тому ж таки Чорновольському лісництві лісничий в обідню пору почув роботу тракторів та бензопили. Вирушивши в бік підозрілих звуків, лісівник натрапив на трактор іноземного виробництва,  який тягнув хлиста.  Чоловік, що кермував трактором, подав сигнал своїм спільникам, і ті спішно покинули територію лісгоспу.
Лісничий на місце події  викликав  рейдову бригаду, яка обстежила місце самовільної рубки та склали акт огляду. В цей час із сторони Рівненської області на тракторах знову прибули невідомі особи, щоб забрати зрізану деревину. Помітивши працівників лісової охорони, вони повернули в зворотньому напрямку.
Директор державного підприємства  «Городницьке ЛГ» змушений був звернутися до начальника Новоград-Волинського відділу поліції з проханням допомогти в охороні лісових масивів.  На його прохання до городницьких лісів прибув підрозділ поліції особливого призначення. 
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ