< Попередня новина


В Баранівському лісгоспі завершують садіння лісу

21 березня у Міжнародний день лісів стартувала щорічна акція Державного агентства лісових ресурсів «Майбутнє лісу – у твоїх руках». Зазвичай вона триває упродовж місяця – до Дня довкілля, який відзначається в Україні 21 квітня. 
Щороку акція проходить під різними гаслами. У 2018 році – під гаслом: «Ліси та населені пункти». 
У лісівників Акція – це щоденна кропітка робота. Цьогорічної весни заплановано створити лісові культури на площі 360 га, де буде висаджено більше 2 млн сіянців.
Безпосередньо під час проведення Акції створено лісові культури на площі 16 га та висаджено 90 тис. шт. сіянців дерев. 
Загалом у посадці взяли участь близько 400 осіб. 240 – це школярі та студенти, 30 – вчителі, 80 – лісова охорона, а також громадськість – представники районної та місцевої влади, органів місцевого самоврядування, організацій та підприємств. 
17 квітня головний захід акції – створення лісових культур - проходив в усіх лісництвах Баранівського ЛМГ.  Аби посадити своє деревце, і до того ж не одне, та залишити пам’ятний слід на рідній землі, до лісу знову приїхали бажаючі взяти участь у створенні лісів. 
У Баранівському лісництві Акція проходила в 33-му кварталі і було висаджено 7 тисяч сіянців на площі 1,2 га. Там працювали  члени шкільного лісництва «Паросток»,  їхні вчителі, представники Баранівської районної ради та організацій і установ Баранівки.
Зеремлянське лісництво теж долучилося до Акції у 86-му кварталі, де було висаджено 8 тисяч сіянців ялини та модрини (це нова, як для нашого району, цінна хвойна порода дерев, основною  особливістю якої є скидання хвої на зиму). Тут в Акції взяли участь лісівники та представники Баранівської міської ради, установ і організацій. 
У Довбиському лісництві проходила висадка дерев у декількох кварталах на площі 2,1 га.  Представники Довбиської територіальної громади – Мар’янівські та Довбиські школярі, вчителі та лісівники висадили 11 тисяч сіянців. 
Камянобрідське лісництво провело акцію в кв112 на площі 1,9га  за участю учнів Камянобрідської школи та лісової охорони. 18 квітня в кварталах 121 та 116 на площі 2,9га в акції взяли участь управління соціального захисту населення Баранівської міської ради в кількості 35 чоловік.