< Попередня новина


В Баранівському лісгоспі вкладають кошти в розвиток виробництва

Попри складну ситуацію на ринку деревини, а відтак і  помітне зменшення обсягів реалізації продукції, в Баранівському держлісгоспі все ж знаходять можливості для капітального будівництва, модернізації та реконструкції виробництва. Хоча обсяги їх значно менші, аніж в попередні роки.
За 2018-2019 рр. капітальні інвестиції в цьому підприємстві склали 11, 3 мільйона гривень. На придбання основних засобів лісгосп витратив 5,3 мл. грн., на капітальне будівництво – 2,4 млн. грн.  Модернізація, реконструкція, добудова  основних засобів коштували підприємству майже 2 мільйони гривень. 
Ще 1,6 мільйона грн. лісгосп спрямував на придбання необоротних матеріальних активів.
Досить цінним придбанням в підприємстві вважають багатофункціональний плуг. І хоч обійшовся він господарству недешево – близько 100 тисяч гривень, однак витрати ці цілком виправдані. Адже цей агрегат може виконувати за один прохід кілька операцій. 
Лісівники вважають такий плуг незамінним на лісокультурних роботах, бо ним можна проводити достатньо якісну підготовку грунту до садіння лісу в будь-яких умовах – чи то на підвищеннях, чи  в заболоченій місцевості. В період між садіннями, плуг використовуватимуть на роботах з облаштування  протипожежних розривів та мінералізованих смуг.
Варто зауважити, що подібний агрегат баранівські лісівники уже мали в своєму користуванні. Щоправда, коштував він мало не в 3,5 раза дорожче,  бо вироблений був за кордоном. Придбаний же цьогоріч – спільна розробка лісівників та вітчизняного виробника.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ