< Попередня новина


У своє професійне свято лісівники Житомирщини приборкували пожежі

Гарячими в прямому значенні цього слова видалися останніх кілька днів для лісівників Житомирщини. Попри постійні застереження і попередження лісівників про надзвичайну пожежну  небезпеку в області  та майже уклінні прохання не спалювати суху рослинність на полях та городах, наші люди просто дивують своєю безпечністю, байдужістю та безвідповідальністю.
Лише впродовж 12-15 вересня державна лісова охорона підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства  ліквідувала 10  лісових пожеж.
Вогнем пройдено майже 60 гектарів лісових угідь.
Ліквідовувати загоряння виїжджали в Народицькому спецлісгоспі, Попільнянському, Ємільчинському, Лугинському та Радомишльському лісгоспах. Відтак через людську необережість чи безвідповідальність  лісогосподарські підприємства змушені задіювати значні людські та технічні ресурси, витрачати немалі кошти. Про шкоду для лісу та його мешканців і говорити годі!
Показовим в цьому плані є випадок і в Радомишльському районі. Всередині дня в пятницю хтось із мешканців села Заболоть підпалив рослинні рештки на городі. Вогонь швидко поширився на поля. Його намагалися зупинити силами тамтешньої сільської ради, проте  безрезультатно.
"Дережавна лісова охорона Радомишльського держлісгоспу та підрозділи МНС прибули на місце пожежі, коли вона вирувала ще на полі, проте не пустити вогонь до лісу  не вдалося", - повідомив головний лісничий лісгоспу Святослав Самоплавський.
30 працівників Радомишльського лісомисливського господарства 3 автоцистерни, 2 трактори з бочкою, трактор з плугом та 2 відділення рятувальників до пізнього вечора локалізовували пожежу . 
Загасити її повністю вдалося ще пізніше.
Додамо, що  за усіма випадками лісових пожеж матеріали направлені до правоохоронних органів для встановлення та покарання  винуватців.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ