< Попередня новина


Трудовий колектив Радомишльського лісгоспу звертається до начальника облуправління лісового та мисливського господарства та до керівництва району

Начальнику Житомирського обласного
управління лісового та мисливського господарства
Курінському А. Б.
 
Голові Радомишльської райдержадміністрації
Ковальчук С. В.
 
Міському голові Радомишльської
об'єднаної територіальної громади
Тетерському В.Р.
        
                                                 Звернення 
                                            трудового колективу 
                                        ДП “Радомишльське ЛМГ”
 
Нас, працівників ДП “Радомишльське ЛМГ” змушує звернутись до Вас, ситуація яка склалася в квітні місяці 2018 року із діяльністю Громадської організації “Дістало!” (ГО “Дістало!”). А саме незаконне блокування і затримання автомобілів ДП “Радомишльське ЛМГ”, розміщення на них недостовірної інформації, погрози блокувати всі автомобілі підприємства з лісопродукцією. Це не законно і збурює трудовий колектив. Вимагання ГО  “Дістало!”  зупинити використання лісових ресурсів, а також реалізацію заготовленої деревини на території Радомишльського району, зокрема ДП “Радомишльське ЛМГ” привиде до нової зупинки функціонування підприємства, масового безробіття, хаосу в лісовому господарстві району.
Дуже прикро, що в наш час можна писати що завгодно абсолютно не відповідаючи за зміст тексту і обгрунтованість звинувачень. При цьому представники ГО “Дістало!” діють зухвало випробовуючи терпіння працівників. Не представляючи ніяких документів про себе і свої повноваження. Не дають пояснень хто проплатить утримання лісової охорони, утримання лісопожежної станції, тушіння лісових пожеж, лісогосподарську діяльнісь тощо. Нема відповіді ГО “Дістало!” хто заплатить за вимушений простій 416 працівникам. 
Враховуючи те, що в 2017 році підприємство сплатило податків і зборів 27 млн 121 тис.грн. В тому числі до місцевого бюджету 8 млн 666,7 тис.грн, до єдиного соціального внеску 9 млн 149 тис.грн, податок сільським радам 1 млн 691,7 тис. грн, земельний податок 259 тис.грн. тощо.
Отже втрата надходжень до місцевих бюджетів при вимушеній зупинці підприємства погіршить реалізацію місцевимим громадами своїх повноважень.
Можна багато говорити про лісгосп і його колектив про їхню важку повсякденну працю, але хотілося звернутися до шановного Віталія Станіславовича: - приїздіть до нас  і Ви все побачите, послухаєте людей, сформуєте свою власну думку про роботу колективу і його керівництво, на всі питання ми готові дати змістовні і обгруновані відповіді.
З огляду на зазначене трудовий колектив ДП “Радомишльське ЛМГ” висловлює стурбованість та одностайну позицію що до діяльності ГО “Дістало!” і просить:
1. На офіційному рівні запросити голову ГО “Дістало!” В.С. Журавського на зустріч з трудовим колективом ДП “Радомишльське ЛМГ”
2. Знаючи, що В.С. Журавський відомий вчений, лісівники підприємства були б завчасно вдячні його сприянню і залученню відомих вчених України до проблеми останніх років — масовому всиханню лісів на Поліссі.
3. Звернутись до правоохоронних органів району, не допускати та терміново реагувати на незаконну, протиправну діяльність ГО “Дістало!”.
4. У разі ігнорування вимогами трудового колективу ДП ”Радомишльскье ЛМГ” залишає за собою право блокування діяльності ГО “Дістало!” в районі.
 
За дорученням трудового колективу
Голова профкому 
ППО Радомишльського ДЛМГ Д.В. Довгаленко