< Попередня новина


Трагедію спричинив лось

23 квітня близько 5 години ранку на трасі Київ-Чоп  поблизу села Майстрів Новоград – Волинського району в урочищі «Семенів ліс» сталася дорожньо-транспортна пригода за участю лося.
Тварина вискочила на дорогу прямісінько під колеса вантажного тентованого  автомобіля  ДАФ та від отриманих травм загинула.
Водій автомобіля «Мерседес-Спринтер»,  котрий їхав позаду, ймовірно, не встиг вчасно зреагувати на ситуацію і зіткнувся з вантажівкою,  котра зупинилася на обочині. На жаль, чоловік також загинув.
Нині ведеться розслідування причин та обставин аварії.
Нагадаємо, що на Житомирщині дорожньо-транспортні пригоди за участю лося трапляються нерідко, ці тварини частіше за інших гинуть під колесами автомобілів. Серед причин цього і те, що лось має порівняно великий ареал міграції, до того ж ця тварина досить масивна та неповоротка.
Саме в квітні- травні, - кажуть мисливствознавці, - відбуваються сезонні міграції цих тварин. І тому закликають водіїв бути особливо уважними та обачними. За даними останнього обліку диких тварин чисельність лося на Житомирщині складає близько 2 тисяч голів.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ