< Попередня новина


Сучасна техніка допопомогла лісовій охороні затримати браконьєрів

Щоденно проводить патрулювання лісових масивів лісова охорона державних  підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, аби вберегти ліси від порушників. У вихідні дні така охорона значно посилюється, адже в такі дні, як правило, «активізуються» ще й браконьєри.
18 грудня  група лісових охоронців державного підприємсива «Попільнянське ЛГ» проводила огляд території з допомогою квадрокоптера. Саме ця техніка і допомогла виявити в мисливських угіддях Бердичівської РО УТМР групу порушників. Останні   посеред білого дня вполювали  козулю в браконьєрський спосіб, адже не мали на це відповідних документів.
Ганебність ситуації ще  й у тому, що серед браконьєрів виявився єгер Бердичівської районної організації УТМР – той, хто мав би охороняти мисливські угіддя від різних зловмисників, натомість сам пішов на порушення. До того ж, по приїзду на місце події лісової охорони – просто втік.
Лісівники викликали слідчо-оперативну групу Бердичівського РВ поліції, котра й вилучила в зловмисників 3 одиниці мисливської гладкоствольної зброї. Порушникам загрожує штраф від 1020 до 2040 грн з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів скоєння правопорушення, а також відшкодування нанесених збитків в сумі 32 000 грн.