< Попередня новина


Спеціалісти управління взяли участь в роботі круглого столу

В онлайн-форматі відбувся круглий стіл на тему «Розвиток міжвідомчої координації для моніторингу, запобігання та боротьби з лісовими пожежами». Модератором виступив керівник Регіонального східноєвропейського центру моніторингу лісових пожеж, професор кафедри лісівництва НУБіП Сергій Зібцев. У обговоренні взяли участь представники лісового господарства Житомирської та Луганської областей. Ці регіони найбільше постраждали від лісових пожеж у 2020 році.
Першим заступником начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Романом Ільїним зазначено, які саме заходи вжито для попередження лісових пожеж та мінімізації наслідків загорянь. Зокрема,  за кошти підприємств придбано   2 пожежних автомобілі, 7 безпілотних літальних апаратів (квадрокоптери), 14 автомобілів підвищеної прохідності для рейдової роботи, 22 мотоцикли, квадроцикл та створено відповідні групи швидкого реагування,175 комплектів вогнетривкого одягу для пожежних бійців.  
Лісогосподарськими підприємствами облаштовано 503 водойми для забору води.
Заплановано створити пожежні водойми з пірсами в кожному лісовому обході
В управлінні  впроваджується трьохступеневий рівень контролю за лісовими масивами, 68 пожежних веж та щогл вже обладнані телевізійними системами. 
Сергієм Зібцевим надано узагальнення існуючої ситуації з попередження та недопущення катастрофічних наслідків лісових пожеж. Серед іншого наголошено, що пожежонебезпечний період суттєво збільшився. “Працівники лісового господарства мають це враховувати”, - підсумував пан Зібцев.
Захід відбувся за сприяння проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України»