< Попередня новина


Щорічно в Новоград-Волинському лісгоспі вирощується близько 2 мільйонів сіянців

Всі вони наступного року висаджуються на лісових ділянках! Щоб вони стали «дорослим» лісом ще 5-7 років лісівники доглядають за ними, як за малими дітьми. А зрілим цей ліс сьогоднішні лісівники навряд чи побачать… Чи задумуються сьогодні ті, хто без докорів сумління називає лісівників не інакше, як  злочинцями  та злодіями, ЯКА ЦЕ ПРАЦІЯ???!
Цього року новоград-волинські лісівники висіяли в розсадниках 17 видів деревних і чагарникових порід
Загальна площа цих посівів – 2,3 гектара. Найбільше площі відвели під сосну, ялину, модрину та дуб.
Кілька років в підприємстві практикують вирощування сіянців із закритою кореневою системою. Для цього в 2016 році в Курчицькому та Малоцвілянському лісництвах побудовано дві стаціонарні теплиці з автоматичним поливом. В наступному році таку ж теплицю введено в експлуатацію і в Новоград-Волинському лісництві, де планується вирощувати понад 150 тис. саджанців із закритою кореневою системою.
Щороку в підприємстві  збирають  понад  7000 кг  лісового насіння  - це більше  18 видів деревних  та чагарникових порід. Головні з них -  дуб звичайний, сосна звичайна та ялина заготовляються  виключно з об’єктів постійної лісонасінневої бази. В поточному році тут планують завершити будівництво шишкосушарки для отримання власного насіння сосни  та ялини.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ