< Попередня новина


Прозорий вулик, лісові «їдальні» та «колиска лісу» - житомирські лісівники презентували новий обєкт рекреації

В лісовому кварталі Станишівського лісництва державного підприємства «Житомирське лісове господарство» працівники підприємства проклали «Лісову просвітницьку стежку». Власне, сама стежка, а точніше – доріжка, там була і раніше, тепер її наповнили  «новим змістом».
Відтак пройтися стежиною протяжністю близько 2 кілометрів буде цікаво, як дітям, так і дорослим – кожен там знайде багато нового та пізнавального про ліс та про працю лісівників.
«Такі об'єкти – лице наших підприємств, ми сподіваємося, що вони вчитимуть наших співгромадян культурі спілкування з природою та поповнюватимуть їх знання про ліс і працю лісівників – підкреслює начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк. -  Рекреаційні властивості наших лісів не можна не використовувати, це важливий напрямок діяльності лісових господарств. Лісгоспи управління в минулому році облаштували в лісах області 20 нових рекреаційних обєктів, в цьому році – побудують ще щонайменше стільки ж - загалом буде понад 100. Вони обладнані усім необхідним як для комфортного відпочинку, так і для того, щоб перебування наших громадян на природі було безпечним та не завдавало шкоди лісу. Єдине прохання -  цінувати працю лісівників: не ламати, не руйнувати, не лишати після себе сміття.»
Лісова стежка містить більше десятка локацій. Всі вони наповнені цікавими обєктами та інформаційними стендами. Справжньою родзинкою є прозорий вулик – тут всі охочі можуть поспостерігати через скло, як працюють трудівниці-бджілки. Крім того, відвідувачі можуть дізнатися, як лісівники облаштовують лісові їдальні для звірів, як оберігають ліси від пожеж, як збирають насіння та вирощують сіянці…
«В минулому році ми облаштували подібний обєкт в Богунському лісництві – практично в межах міста, - розповідає директор підприємства Руслан Карчевський.  – Щоправда цієї весни  вандали його потрощили. Однак це нас не зупиняє – віримо, що тих, хто належно оцінить працю лісівників, все ж більше.»