< Попередня новина


Подарунки до свят від лісівників отримали вихованці Будинку дитини

20 грудня з новорічними подарунками до вихованців «Обласного спеціалізованого будинку дитини», що функціонує в Новограді-Волинському завітали директор ДП «Новоград-Волинське ДЛМГ», депутат облради Степан Нусбаум та голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, що перебував у цей день на Новоград-Волинщині з робочим візитом. 
Разом із тим, гості відвідали кожну групу, оглянули умови перебування дітей та персоналу. Директор закладу Василь Радченко наочно продумонстрував, як суттєво змінилась матеріально-технічна база закладу за останнє десятиліття. За допомогою фотографій він провів паралелі, яким був заклад раніше, і що зроблено зараз: частину приміщень капітально відремонтовано, переобладнано і навіть добудовано. За останні роки тут з’явився літній басейн, оновлено дитячі кімнати та майданчик, побудовано альтанку для діток, що не можуть самостійно пересуватися, закуплено нові меблі, техніку.
Заклад розрахований на 50 ліжкомісць, 43 з яких наразі зайняті. Степан Нусбаум відмічає, — прикро дивитися на малечу, частина з яких абсолютно здорова і усвідомлювати, що від них свідомо змогли відмовитися батьки. Проте, приємно бачити хороші, сучасні умови для розвитку цієї дітвори; працьовитий колектив, руками яких усі без вийнятку вихованці доглянуті та зігріті любов’ю.
Він неодноразово допомагав закладу під час ремонту, і пообіцяв надалі всіляко підтримувати та допомагати закладу, аби жодна тут дитинка не відчувала себе обділеною.