< Попередня новина


Північні лісгоспи Житомирщини отримують допомогу саджанцями

По 30 тисяч штук саджанців сосни звичайної передають лісгоспам Овруччини Житомирський та Новоград-Волинський держлісгоспи.
 - Така допомога від колег є дуже доречною, - зауважує перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. -  Адже лісогосподарські підприємства, котрі постаждали від великих лісових пожеж у квітні цього року, намагаються використати усі можливості для заліснення згарищ. Відразу ж хочу відкинути всі закиди скептиків стосовно того, що цієї пори ліс садити запізно – не приживеться. Насправді це не так. Лісівники підходять до вирішення цього питання професійно:  для створення лісових культур використовують саджанці із закритою кореневою системою.
Як відомо, такий садивний матеріал можна висаджувати у відкритий грунт впродовж усього вегетаційного періоду,  і приживлюваність він має значно кращу, ніж звичайні сіянці.
Щорічно в держлісгоспах області вирощується близько 1 мільйона сіянців із закритою кореневою системою. Для отримання такого садивного матеріалу лісівники застосовують спеціальну технологію вирощування,  закуповують поліпростирольні блоки, потієтиленові рукави, відповідного складу торф тощо.
Нагадаємо, що впродовж цієї весни ліси шести держлісгоспів Житомирщини зазнали значних втрат від великих лісових пожеж. Нині лісівники обстежують постраждалі території, прибирають згарища та, за можливості, висаджують молодий ліс або проводять доповнення. Роботи ці триватимуть, доки усі, знищені вогнем ділянки, не будуть заліснені.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ