< Попередня новина


На Житомирщині журналісти висадили ще одну, вже 9-у, ділянку лісу

1700 сосен та дубів висадили вчора представники засобів масової інформації Житомирщини на лісовій ділянці Степанівського лісництва Лугинського держлісгоспу АПК. Таким чином мас-медійники створили вже девяту ділянку «свого», «журналістського» лісу.
Цього року день, вибраний для садіння співпав з Днем Чорнобильської трагедії. «І це є символічним, - переконана Олена Денисюк, кореспондент газети «Час+», адже ми сьогодні садимо ліс на землі, яка постраждала від цієї страшної аварії. Сподіваємося, що це буде нашим маленьким внеском у відродження цього краю.»
Аби садіння проводилося професійно та сінці добре прижилися – журналісти садили їх в парі з лісівниками. А лісничий Степанівського лісництва Ярослав Стужук ділиться з гостями секретами: «Дуб червоний гарно себе почуває на таких грунтах, однак не варто нехтувати правилами садіння. Особливо слідкуємо, щоб біля кореня не було повітряної подушки – це для приживлюваності молодого дерева  велика перешкода.»
Не лише доброю традицією, а життєвою потребою стало щорічне садіння лісу для редактора інтернет-видання «Репортер» Сергія Фещенка.  «Відтак, я  вдячний лісівникам за те, що дають мені таку можливість -  взяти участь у створенні лісу для майбутніх поколінь». 
«Фактично, сьогодні ми вже завершуємо весняне садіння лісу, -  каже директор ДП «ЛДЛАП «Лугинський держлісгосп АПК» Ігор Бегійович.  – Отож вдячні журналістам, що не лише цікавляться проблемами лісівників, а й готові докласти рук у прямому розумінні слова, аби наш край був багатим лісами.    Для цієї ділянки ми обрали садивний матеріал сосни звичайної і дуба червоного. Червоний дуб, а його ще називають канадським, має вік стиглості 60 років, на відміну від звичайного, який досягає зрілості у 100-120 років. Крім того, червоний більш стійкий до ураження шкідниками і до нинішніх кліматичних умов. Та і в протипожежному плані стане своєрідною буферною смугою для хвойних насаджень.»
Насамкінець, журналісти взяли зобов’язання створити ділянки «журналістського» лісу у кожному держлісгоспі Житомирщини.
Додамо, що впродовж весни лісогосподарські підприємства Житомирського обласного управління провели садіння  та висівання лісу площі  3875 га, що становить 107 % до завдання весни та 99,4 до завдання року.
Середня вартість створення 1 гектара лісових культур складає 4,5 тис.грн.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ