< Попередня новина


На Житомирщині визначили кращого звалювальника лісу

Юрій Брожко з Лугинського держлісгоспу представлятиме Житомирщину на Всеукраїнському конкурсі вальників лісу. Саме він вже вдесяте виборов перше місце серед професіоналів в обласному конкурсі лісорубів, який відбувся на базі Радомишльського держлісгоспу.
Загалом за звання «Звалювальник року» змагалися 20 кращих представників із всіх лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. В лісовому масиві господарі підготували конкурсні майданчики, на яких вальники змогли продемонструвати свою професійну майстерність у звалюванні дерев, обрізуванні гілок, розпилюванні комбінованим різом, в пилянні на точність тощо.
Як завжди, найважче конкурсантам давалося звалювання дерева. Адже тут необхідно мати не лише знання, вміння та навички, а демонструвати ювелірну точність та віртуозну майстерність.
Друге та третє місця цьогоріч вибороли Слюсарчук Віталій з Овруцького спецлісгоспу та Яремчук Ігор з Коростенського лісомисливського господарства відповідно. Переможців нагороджено грошовими преміями та цінними подарунками.
Вітаючи переможців, начальник Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк звернувся до усіх учасників змагань. «Дякую усім  за високий рівень і професіоналізм, який ви продемонстрували під час змагань. Впевнений, що досвід та вміння, котрі набуваються в таких змаганнях, стає в нагоді в повсякденній праці, - наголосив керівник, - Адже цей конкурс – це і  підвищення професійної майстерності, і пропагування кращого досвіду, і удосконалення техніки безпеки та високопродуктивних прийомів праці  спеціалістів лісозаготівельної справи. "
Прес-служба ЖОУЛМГ