< Попередня новина


На Житомирщині в пам´ять про загиблих воїнів-лісівників посадили ліс

14 працівників Словечанського лісгоспу зі зброєю в руках  захищали незалежність нашої держави у період з 2014 по 2017 роки. На жаль, не всі повернулися додому живими     - троє лісівників-словечанців загинули на Луганщині та Донеччині.
Аби про їх подвиг знали не лише нинішні, а й прийдешні покоління, колеги в пам'ять про них посадили ліс…
38-річний Анатолій Кулінич, майстер лісу Словечанського лісгоспу, загинув в боях на Луганщині у липні 2015 року.
Лісівники і досі сумують за товаришем та бережуть про нього світлу пам'ять.
У Сирницькому лісництві цього лісгоспу садіння лісу в рамках акції «Майбутнє лісу - у твоїх руках», присвятили йому. Разом із працівниками лісової охорони лісництва в акції взяла участь мати загиблого героя Євгенія Петрівна, учні Сирницької школи та працівники лісгоспу.
У Листвинському лісництві, де працював у свій час Андрій Рудницький, а загинув на Луганщині в 2015-у, поряд з братом загиблого героя Олександром дерева  садили лісівники, учні і вчителі тамтешньої школи та односельчани.
У Велідницькому лісництві тепер є урочище Петра Івановича Радкевича. Саме на честь нього там висадили ліс  учасники АТО, волонтери, командир батальйону 95 аеромобільної бригади, голова Овруцької райдержадміністрації, учні Нововелідницької ЗОШ, працівники лісгоспу та Велідницького лісництва, а також співробітники Української холдингової лісопильної компанії. Запросили до участі в заході і матір загиблого героя Радкевич Марію Дмитрівну.
Відтак, кожен, хто матиме нагоду милуватися красою сосен та беріз, слухати спів птахів, вдихати пахощі трав та квітів – має пам’ятати, що за все потрібно бути вдячним тим, хто не дожив, не долюбив, проте з честю виконав свій громадянський обов’язок.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ