< Попередня новина


На Житомирщині лісівники готують на зиму харчі для звірів

Працівники єгерських служб державних лісогосподарських підприємств Житомирщини активно готуються до зими. Адже саме зараз час заготовляти сіно та віники з гіллячок листяних порід для підгодівлі звірів узимку. 
«Після весняного підрахунку лісових мешканців, спеціалісти лісгоспів уже провели відповідні розрахунки, аби точно знати, якою кількістю харчів потрібно запастися, щоб впродовж всього сезону підгодівлі мати їх достатньо для викладання у відповідності до норм підгодівлі на одну особину, - роз'яснює завідувач сектору мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Логвінчук. - В залежності від кількості тварин в угіддях, розрахують і потребу в розширенні мережі біотехнічних споруд та за неохідності – встановлять додаткові.»
Трохи згодом заготовлятимуть і інші смаколики для звірини: зернові снопики,  коренеплоди, зерносуміші тощо.
Варто зазначити, що підгодівля диких тварин у зимову пору – невід'ємна складова цілого комплексу заходів, метою яких є  збільшення кількості звірів в угіддях та доведення її до оптимальної.
Нагадаємо, що у січні-лютому поточного року користувачами мисливських угідь Житомирщини було проведено облік мисливських тварин. Він показав, що в лісах області мешкає майже  23, 5 тисячі голів копитних тварин та 75,3 тисячі голів хутрових.
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ