< Попередня новина


На Житомирщині активно впроваджують європейські норми лісовідновлення

Одним із пріоритетних завдань для лісівників Житомирського лісгоспу є лісовідновлення. Підприємство удосконалює процеси лісовідновлення, впроваджуючи нові більш сучасні шляхи для проведення лісовідновлення. Цьогоріч наше підприємство продовжує нарощувати лісовідновлювальну базу, та для втілення більш сучасного підходу до лісокультурного виробництва було закуплено в компанії АГРО-СРВ 810 штук касет ВСС PLANTEK 64FD, які є сучасною основою для вирощування стандартних сіянців із закритою кореневою системою.
 
В цих касетах завдяки вертикальним щілинам і направляючим ребрам у стінках лунок відбувається найбільш правильне і природнє формування кореневої системи. Бокові щілини запобігають надмірному накопиченню вологи та постачають кисень до коріння рослини, а також мають повітряно-відсікальну функцію, тобто запобігають розвитку бокового коріння, та сприяють активному росту кореневих кінчиків. Розмір кожної лунки становить 4,3*4,3 см глибина 11 см, тобто вони підходять для вирощування хвойних та листянихпорід.
 
Сьогодні, нам лісівникам, дуже приємно, що наші партнери долучилися до придбання сучасних касет для вирощування сіянців із закритою кореневою системою та внесли свою частку у процес лісовідновлення. Тож, лісівники щиро дякують фірмам, що відгукнулися – ТОВ «Вівад-09», ЛІГО ГмбХ, Грейт Брок, ФОП Гальчевський Д.Л., ФОП Грибан О.І.
 
Житомирський лісгосп не новачок по вирощуванню сіянців із закритою кореневою системою, адже підприємство вже має певний результат.  Починаючи з 2011 року  на Базовому лісорозсаднику почали вирощувати даний посадковий матеріал та на сьогодні маємо тепличне господарство, площею 0,29 га де вирощується більше 800 тисяч штук сіянців із закритою кореневою системою.
Отож, в підготовленні касети лісокультурниці висіяли насіння хвойних порід, тож залишається чекати на всходи, та на гарний посадковий матеріал.