< Попередня новина


На Коростишівщині шукають "чорних" лісорубів

 
Мало не щодня з держлісгоспів Житомирщини надходить інформація про лісопорушення. «Чорні» лісоруби пооодинці та цілими злочинними групами чинять безлад в лісах області, попри те, що щоденно на патрулювання лісів виїжджає понад 3 десятки рейдових груп, в складі яких півтори сотні осіб лісової охорони та  35-40 працівників поліції.
Щоденно в різних районах правоохоронні органи за зверненнями лісівників фіксують порушення лісового законодавства, проводять слідчі дії… Однак адекватних судових вироків виноситься катастрофічно мало, відтак лісопорушники, відчуваючи безкарність, чинять далі свою чорну справу…
Минулої доби зухвале незаконне рубання виявила лісова охорона Коростишівського лісгоспу. В Івницькому лісництві, поблизу села Трикопці зловмисники зрізали 20 дубів та ще вільху. Шкода, заподіяна лісу, складає 263 тисячі гривень!
На місце події лісова охорона викликала  слідчу групу. В ході зясування обставин злочину встановлено, що лісопорушення було здійснено в нічний час. Деревину рокряжовано на колоди довжиною 3 м, частину вивезено з лісу на кінних підводах та навіть реалізовано. 
На разі ведуться слідчі дії, в скоєнні вищевикладеного підозрюються місцеві мешканці.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ