< Попередня новина


На Коростенщині виявлено "мисливців" за ялинками

В ході проведення рейду  лісова охорона державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство»  20 грудня  спільно з державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища  Житомирської області  поблизу села Клочеве Коростенського району  затримали місцевих  жителів, які самовільно зрубали хвойний молодняк. Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
Лісівники вкотре нагадують, що за незаконне вирубування хвойних дерев віком до 41 року в грудні-січні стягується шкода від 399 грн. до 1806 грн. в залежності від діаметру стовбура.
Окрім того, згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення, лісопорушники сплачують ще й штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від п’яти до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (85-170 грн), а посадові особи -  від семи до дванадцяти неоподаткованих мінімумів (119-204 грн).
Отож незаконно зрубана ялинка обійдеться любителям легкої наживи мінімум 484 гривні, тоді як середня ціна легальної зеленої красуні в лісгоспах складає 40 гривень.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ