< Попередня новина


На базі Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства проходить розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів

Сьогодні у Вінниці, на базі обласного управління лісового та мисливського господарства, розпочалося дводенне розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України. Участь у колегії бере і головний лісівник Житомирщини – Андрій Курінський.
Проводить засідання колегії заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар.
Під час колегії Держлісагентства, лісівники-фахівці лісового та мисливського господарства, науковці з усієї України обговорюють питання лісовідновлення та лісорозведення, сучасних методів формування високопродуктивних лісів майбутнього, ведення мисливського господарства. Вінницькі лісівники мають багатий багаторічний досвід вирощування дубових дібров і готові поділитися ним з колегами.
Про сучасний стан лісовідновлення та формування високопродуктивних лісових насаджень у дібровах Вінниччини на засіданні виступає Анатолій Бондар, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.
Деталі за посиланням: http://dklg.kmu.gov.ua/forest/control/uk/publish/article?art_id=193397&cat_id=32888
За його словами, держпідприємства лісового господарства Вінниччини велику увагу приділяють питанням невиснажливого використання лісових ресурсів та формування біологічно стійких високопродуктивних насаджень: впродовж останніх 20-ти років тут впроваджують у виробництво власні, науково обґрунтовані, нові технології створення та вирощування лісових культур.
Окрім того, під час колегії  буде обговорено питання санітарного стану лісів та масового всихання дерев через засилля шкідників.