< Попередня новина


Музей поліського рушника відкрито в Поліському заповіднику

Стільки гостей маленькому поліському селу Селезівка, що розташоване серед лісів та боліт, доводиться зустрічати не часто. Гості із сусідніх районів, обласного центру та навіть зі столиці, серед них і депутат Верховної Ради Володимир Арешонков, прибули, щоб душею і серцем доторкнутися до вічних святинь,  припасти до  джерел пізнання історії і культури далекого минулого.

До свята приурочили відкриття музею поліського  рушника  в Поліському заповіднику. Експонату для музею директор заповідника Сергій Жила збирав понад 10 років. Тепер має понад 130 рушників різних регіонів України, серед них є і досить рідкісні. « Кожен рушник цікавий по-своєму і несе в собі свою таємницю, - ділиться Сергій Миколайович, - Та особливо дорогі для мене ті, що висіли колись в хаті моєї бабусі…»

«Надзвичайно важливий не лише культурно-духовний аспект цього свята, - зауважує Володимир Арешонков. – Бо ж ці прекрасні традиції нашого краю мусимо зберегти та продовжити. Та крім того, такі зібрання згуртовують громаду, спонукають її до більш активної участі у будівництві нашого сьогодення та майбутнього».

Поетеса-піснярка  з Києва Мила Кирилюк тільки знайомитися з цим краєм та людьми, що тут живуть, але дуже хоче щоб він розквітав, щоб сюди поверталася молодь та народжувалися діти…

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ