< Попередня новина


Міжнародний День лісу лісівники Житомирщини проведуть з дітьми

Саме для підростаючого покоління на цей день заплановано ряд заходів. Це і різноманітні екскурсії, вікторини, перегляд фільмів,і звичайно садіння дерев.
В цей день в Україні стартує щорічна акція "Майбутнє лісу в твоїх руках". Впродовж місячника руками лісівників та всіх, хто бажає залишити по собі гарний слід на землі, буде висаджено мільйони дерев.
Ліси на нашій Землі займають цілу третину всієї суші нашої планети. Виконуючи життєво важливі екосистемні функції вони також є і будинком, і джерелом засобів до існування для безлічі людей. За даними сучасної статистики, у світі налічується понад 1,6 млрд. людей, які безпосередньо залежать від здорового стану лісів, до їх числа входять близько 2-х тис. корінних народів і народностей, невід’ємно пов’язавших свій побут, культуру і світосприйняття з унікальними багатствами лісу.
Всесвітній день лісів святкується у день весняного рівнодення у Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя та нових починань. День лісу відзначає внесок лісів та лісового господарства у життя суспільства. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу; люди можуть дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів з метою їх збереження для майбутніх поколінь. Традиція святкування Дня лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея, яка одразу ж була підтримана Організацією ООН з питань продовольства і сільського господарства. Всесвітній день лісів пов’язаний з діяльністю щодо садіння лісів та висвітлення важливості збільшення кількості зелених насаджень. Цей день відзначається урядами та міжнародними організаціями для визначення плану збереження лісів.
Не залишайтеся байдужими і 21 березня та впродовж місячника візьміть  участь в заходах із садіння лісу в вашому регіоні. Нехай це буде реальним внеском у ваше майбутнє і майбутнє ваших дітей!
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ