< Попередня новина


Мільйон дерев посадили сьогодні на Житомирщині

Саме таку кількість саджанців на Житомирщині лише за один день  посадили в ході всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» у межах програми Президента «Зелена країна».

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк.

«Акція «Створюємо ліси разом» вкотре демонструє свою масштабність,»  - констатує керівник обласного управління лісового господарства, котрий садить сьогодні дерева разом з народним депутатом України Арсенієм Пушкаренком, тво начальника Державної екологічної інспекції  Поліського округу Євгенієм Медведовським, заступником голови Житомирської ОДА Юрієм Денисовцем та депутатом обласної ради Євгеном Жабокрицьким в Попільнянському лісгоспі.

В Малинському держлісгоспі до садіння лісу долучилися народний депутат України Тетяна Грищенко та голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.
 
Пліч-о-пліч з лісівниками дерева садили народні депутати, депутати обласної ради та  представники  місцевих органів влади і територіальних громад в Зарічанському, Бердичівському, Коростишівському, Баранівському держлісгоспах.

Лугинський держлісгосп садив дерева на території усіх шести лісництв, загалом висаджено 68400 саджанців на площі 12 га.  До акції залучалися школярі місцевих шкіл. Також разом зі школярами Лугинської гімназії та працівниками Лугинскої ОТГ було озеленено центральний парк смт Лугини та подвір‘я біля гімназії.

Представники трьох об’єднаних територіальних громад: Радомишльської, Потіївської і Вишевицької, вихованці Вишевицької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату,  представники ЗМІ садили сьогодні ліс разом з лісівникиами державного підприємства «Радомишльське ЛМГ». Гуртом заліснили понад 10 гектарів та посадили 60 тисяч саджанців сосни та берези.

Сьогоднішній "слід" в лісовій історії Ємільчинського лісгоспу -  це 64 тис.молодих сосен, дубів, модрин та беріз на площі понад 10 га.

Підсумок дня: майже 6,5 тисяч осіб посадили  мільйон дерев на території Житомирської області – чудовий приклад, як спільна справа озеленення країни єднає українців різних професій, поколінь, поглядів та переконань…