< Попередня новина


Лісова охорона Житомирського лісгопу серед ночі шукала «чорних» лісорубів

Минулої ночі мобільна рейдова бригада державного підприємства «Житомирське лісове господарство» на території Новозаводського лісництва виявила незаконне рубання . В лісовому масиві зловмисники самовільно зрізали та вивезли 5 дерев сосни загальним об'ємом понад 11 кубічних метрів.

Сліди протектора транспортного засобу, яким, ймовірно, була вивезена деревина, привели лісову охорону до одного з домогосподарств села Новий Завод, на  якому розміщена приватна пилорама.

Лісівники відразу ж викликали чергову оперативну групу поліції. На території вищезазначеної пилорами було виявлено 11 колод породи сосна, довжиною близько 6 метрів кожна,  зрізи комльових частин яких співпадають із пеньками, виявленими на місці лісопорушення.

На разі ведуться слідчі дії. Шкода, заподіяна лісу вищезазначеним фактом лісопорушення, складає понад 73 тисячі гривень.

Варто зазначити, що від середини січня за дорученням Прем'єр-міністра України державна лісова охорона області проводить спільні із силовиками заходи з попередження та виявлення незаконних рубань в лісах.

Відтак щоденно на патрулювання лісів виїжджає понад 3 десятки рейдових груп, в складі яких 2 сотні осіб, в тому числі 35-40 працівників поліції.

Від початку року ними виявлено  13  фактів незаконних рубань, головно в північних районах області, загальним обсягом 103 кубічних метри. Порушники заподіяли лісу шкоди на загальну суму понад 800 тисяч гривень.

На порушників складено 21 адміністративний протокол, в тому числі 8 – щодо незаконних рубань. За 7 фактами – матеріали передано до правоохороних органів.

На сьогодні  порушниками відшкодовано  16 тисяч гривень шкоди та сплачено майже 8 тисяч гривень штрафів.

Нагадаємо, що кількома тижнями раніше на лісову охорону Лугинського держлісгоспу, коли та намагалася затримати лісопорушників, було здійнеснено напад невідомих осіб в балаклавах, які застосували до лісових охоронців світло-шумові гранати.

 Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ