< Попередня новина


Лісопорушник заподіяв шкоди лісу майже на 30 тисяч гривень

За вихідні дні рейдові бригади лісгоспів області  здійснили 69 виїздів, один з них став «урожайним» - бригада ДП «Городницьке ЛГ» затримала лісового порушника. Ним виявився мешканець села Червона Воля, який незаконно зрізав два сироростучих дерева сосни звичайної. Однак, завантажити деревину на кінну підводу та вивезти з місця події йому завадила лісова охорона. На порушника лісового законодавства оформлено протокол про адмінпорушення за ст. 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Варто зазначити, що цей правопорушник вже вчетверте незаконно зрізує дерева. Сума шкоди, заподіяна лісу,  складає майже 30 тисяч гривень! У 3-х попередніх випадках  «чорний» лісоруб у добровільному порядку сплачувати штраф та  шкоду відмовився. 
Державне підприємство «Городницьке ЛГ» направило  матеріали до органів виконавчої служби у Новоград-Волинському районі для примусового стягнення.  Головний лісничий ДП «Городницьке ЛГ» Леонтій Валєнкевич зазначив, що лісопорушник постійно виходить «сухим із води», оскільки його дії не підпадають під статтю 246   Кримінального Кодексу України     - заподіяння істотної шкоди лісу.  Однак, сидіти склавши руки, лісівники не збираються, і вже готують матеріали для прокуратури, аби подібні злодіяння не ставали традицією.