< Попередня новина


Лісівники Житомирщини запрошують на ялинкові базари

Держлісгоспи Житомирщини до цьогорічних свят вже реалізували майже 23 тисячі різдвяних ялинок. Середня вартість одного деревця – 70 грн. Щоправда, ціни значно різняться в залежності від регіону. До прикладу, якщо середня ціна хвойної красуні в Бердичівському та Житомирському лісгоспах - 100-135 грн.,  то в Олевському та Овруцьких  - 40-50грн.
Отож лісівники області запрошують мешканців та гостей області відвідвати пункти продажу ялин та придбати там цей атрибут свята.
Із чотирьох сотень сосен різних розмірів, вирощених в Радомишльському лісгоспі, сформована центральна ялина в столиці нашої держави.
Попри те, що ціни на ялини зовсім не «кусаються», лісова охорона виявила 3 випадки крадіжок хвойних деревець. Варто зауважити, що кожному  лісопорушнику довелося сплатити штраф в розмірі 510 гривень та ще й заподіяну лісу шкоду  - майже 1000 гривень. 
Відтак лісівники наголошують, що придбати спеціально вирощену та легально заготовлену зелену красуню значно вигідніше, ніж спробувати добути її в незаконних спосіб.
Додамо, що в цьому році готових до реалізації хвойних деревець у лісгоспах мають близько 400 тисяч штук. Загалом же на  спеціальних плантаціях різдвяних ялин загальної площею понад 700 гектарів підростає 3,3 мільйона штук майбутніх зелених красунь різного віку.
Наталія Горай 
Прес-служба Житомирського ОУЛМГ