< Попередня новина


Лісівники Житомирщини цієї весни висадили понад 20 мільйонів дерев


Як найкраще відзначити Міжнародний день лісу? -  Звісно, садінням дерев.
Хоча епідеміологічна ситуація в області є вкрай складною, проте ліс потрібно посадити. Бо нині для цієї справи - саме час, далі буде пізно. У Міжнародний день лісу посадити своє дерево сьогодні взявся і голова Житомирської обласної адміністрації Віталій Бунечко.

«Лісове господарство є стратегічною галуззю для Житомирщини, відтак для кожного мешканця області посадити навесні дерево має бути справою честі,» - переконаний пан Бунечко.

Як і завше, садіння розпочали з майстер-класу: секрети правильнго  садіння розкриває досвідчений лісівник Валентин Венгерчук « Справа це не така вже й проста, як може видатися на перший погляд, крім того, що потрібно чітко дотримуватися технології садіння, робити це необхідно ще й з душею, інакше – не приживеться».

«Проте посадити ліс – це навіть не половина справи, - долучається до розмови перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн. -   За ним ще мало не десять років потрібно доглядати, аби мати справжні повноцінні насадження».

Дотримуючись усіх карантинних вимог, в компанії з директором Коростишівського лісгоспу Валентином Ейсмонтом та заступником голови ОДА Віктором Градівським  очільник області та керівник обласного управління лісового та мисливського господарства зробили свій внесок у заліснення Житомирщини.
До Міжнародного дня лісу підприємства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства завершили весняне садіння лісу –створивши 3332 гектари лісових культур, за плану 3240 га.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ