< Попередня новина


Лісівники Житомирщини борються з вогнем

Безвідповідальність та злочинна байдужість наших співгромадян призводить до того, що Житомирщина впродовж останніх днів буквально палає!
Надскладне завдання постало вчора перед лісовою охороною Народицького спецлісгоспу: фактично одночасно виникло аж 3 пожежі. Відтак сили і засоби пожежогасіння потрібно було розподілити правильно і раціонально. 
В Кліщівському лісництві в двох кварталах від 9-ої ранку до 7-ої вечора 20 осіб лісової охорони, 4 трактори та 2 пожежних автомобілі боролися з пожежею. Ціною неймовірних зусиль лісівникам  вдалося приборкати вогонь та не допустити поширення його на значні площі.
15 осіб, 3 трактори та 2 пожежних автомашини цілий день гасили загоряння і в Базарському лісництві. 
Схожа ситуація склалася і в Білокоровицькому лісгоспі. Там півсотні працівників підприємства гасили 3 лісових пожежі – 2 в Замисловицькому лісництві та 1 -  в Тепеницькому.
Загалом минулої доби  лісова охорона лісогосподарських підприємств Житомирського ОУЛМГ виявила  та ліквідувала понад 10 лісових пожеж. На їх гасінні було задіяно 22 пожежних автомобілі, 25 тракторів а агрегаті з грунтообробним обладнанням та 212 працівників держлісохорони. Причина пожеж – неконтрольовані спалювання сухотрав'я.