< Попередня новина


Лісівники створили «живі» символи

Садиби лісгоспів та лісництв Житомирського обласного управління лісового та мисливського господартва не лише завжди впорядковані, доглянуті та мають охайний вигляд – здебільшого вони облаштовані настільки оригінально, що туди приходять та приїздять на фотосесії.
Нерідко біля адмінбудівель можна побачити і «живі» символи нашої держави: здебільного це державний Герб - тризуб, висаджений із декоративних кущів.
Лісівники особливо пишаються такими витворами. Отож і доглядають за ними особливо ретельно.
З нагоди 20-річчя Акту проголошення незалежності України,  колектив Ігнатпільського лісництва Овруцького держлісгоспу за ініціативи лісничого В'ячеслава Шваба   створив герб-тризуб, котрий нині є окрасою садиби.
 
Роком пізніше з нагоди 20-річчя затвердження Верховною Радою Малого Герба України - тризуба, колектив Овруцького лісництва за ініціативи тодішнього лісничого Олександра Кончаківського висадили герб-тризуб. На теперішній час він має розміри 410 см на 690 см.

Тризуб із самшиту прикрашає подвір'я Зеремлянського лісництва Баранівського держлісгоспу. Його стоврили працівники лісництва ще в 2005 році. Схему розробив працівник лісгоспу пенсіонер Юрій Куцан.
Велетенським тризубом розмірами 6 м на 8 м пишаються лісівники з Ярунського лісництва Новоград-Волинського держлісгоспу. Композицію вони доповнили ще й жовто-блакитним стягом.
А на території Словечанського лісгоспу росте сосна, розтроєний стовбур якої дуже нагадує наш геб.