< Попередня новина


Лісівники-депутати відстояли право громадян на вчасну медичну допомогу

Степан Нусбаум та Віктор Мельник – депутати обласної ради, обоє лісівники з потужним стажем. 
Цього разу депутати взялися захищати права мешканців Новограда-Волинського та його району на отримання вчасних медичних послуг. Мова про добудову хірургічного корпусу тамтешньої лікарні йде не один рік.
Фактор часу – золоте правило поведінки медика будь-якої ланки. Станом на сьогодні пацієнта, до прикладу, з політравмами привозять до приймального відділення. Хірургічне, як і травматологічне відділення знаходяться у понад трьохстах метрах від хворого!   Життя постраждалого напряму залежить від швидкості отриманої  допомоги, ось чому головний лікар та два депутати обласної ради «б’ються» за добудову нового корпусу. Депутатських коштів і власних зусиль не вистачає , аби зробити лікарню «мінімально» європейською , де пацієнт із травмами кінцівок пересувається територією медичного закладу, не намотуючи «кілометри» самотужки. 
Приміщення травматології датується дореволюційними роками минулого сторіччя, хірургічне – 1928. Обидва – пристосовані, тож якість надання медичних послуг – відповідна… Більш того, директор  Новоград-Волинського лісогосподарства пообіцяв, що матеріал для даху, підприємство надає безоплатно.
Фактично на часі два лісівника змусили і громадськість, і владу подивитися «у вічі» проблемі.
Зауважимо, що керівник області підтримав ініціативу лісівників-депутатів і пообіцяв до 2020року питання завершення будівництва хірургічного корпусу закрити.