< Попередня новина


Кипить робота в лісорозсадниках та теплицях

Пріоритетним завданням для лісівників було і є лісовідновлення. Відтак в  першу чергу варто подбати про  якісний садивний матеріал. А біля нього ой як треба походити! До прикладу, сіянці сосни та дуба вирощуються протягом року у лісорозсадниках, а вже потім їх висаджують на постійне місце зростання. А сіянцям ялини європейської треба більше часу – два роки. Тож, роботи вдосталь на лісорозсадниках в будь-яку пору року.
Отож на  лісорозсаднику державного підприємства "Житомирське лісове господарство" роботи вистачає всю осінь: сіянці сосни звичайної, висів яких проводився ранньої весни, із контрольованого середовища виносять на майданчик для загартовування, аби вони "стійко" пережили зиму та адаптувалися до «дорослого життя». Адже навесні вони "попрямують" на свої лісові ділянки до постійного місця зростання.
 Лісокультурниці наразі зайняті набиванням торфосуміші в поліетиленові пакети, які будуть виставленні в короби в теплицях. Так створюються  посівні місця для нових сіянців.Проведення лісокультурних заходів такими сіянцями має ряд переваг, основні з яких – це садіння впродовж всього вегетаційного періоду та гарна приживлюваність.