< Попередня новина


Як поводитися в лісі в пожежонебезпечний період - вчили дітей білокоровицькі лісівники

Територія Білокоровицького лісгосу  розташована в межах трьох адмінрайонів, тому вберегти ввірені ліси  від вогню в період масового відвідування їх населенням – завдання не з простих. Відтак  попереджувальним заходам в цьому господарстві приділяють неабияку увагу.
На сьогодні в  лісгоспі завершено  технічне обслуговування всієї протипожежної техніки.  5 пожежних автомобілів, 4 цистерни на шасі, 8 тракторів з ґрунтообробним обладнанням, 14 мотопомп, 100 ранцевих обприскувачів – вся техніка перед пожежонебезпечним періодом перевірена,  відремонтована  і готова в разі необхідності до використання.
Моніторинг лісів підприємства ведуть 3 системи відеоспостереження. У всіх   лісництвах встановлено нові біг-борди на протипожежну тематику.
Лісова охорона проводить роз’яснювальну роботу серед населення,  особливу увагу приділяють роботі з дітьми.  Нещодавно  для вихованців шкільного лісництва Новобілокоровицької ЗОШ І-ІІІ ст. №3 лісівники провели екскурсію по лісової пожежної станції. Після бесіди щодо правил поведінки та поводження в лісі в пожежонебезпечний період дітей ознайомили з засобами пожежогасіння,  розповіли, як вони застосовуються при гасінні лісових пожеж.